Festivalul de Teatru Adevărul

DISTRIBUIȚI

La Bucureşti a început cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, iar printre invitaţi s-au aflat numeroase personalităţi din lumea lumea artistică. Debutul a coincis cu prilejul vernisajului unei expoziţii-document a marelui coregraf Gigi Căciuleanu. În total sunt 40 de spectacole de teatru, 18 de teatru radiofonic, iar în acest an vor fi prezentate şi multe producţii din străinătate.

Festivalul Naţional de Teatru oferă în acest an o mulţime de manifestări menite să diversifice optica publicului faţă de artă. În cele zece zile de festival, vor fi cinci expoziţii şi zeci de spectacole. De asta vor avea parte toţii iubitorii de frumos care vor participa la unul dintre cele mai importante evnimente culturale din România.

Întregul foaier al Sălii Mari din Teatrul Naţional găzduieşte expoziţia de fotografie, grafică şi video Gigi Căciuleanu, care a deschis în acest an festivalul. Piesa centrală a expoziţiei a fost un ecran supra-dimensionat care i-a transpus pe toţi vizitatorii în emoţia dansului despre care marele coregraf aducea mereu aminte.

De fapt, această ediţie este dedicată în totalitate dansului şi în special personalităţii coregrafei Miriam Răducanu.

Iar în debut, pe scenă, a urcat Gigi Căciuleanu cu o coregrafie care a ţinut publicul neclintit.

Tot în primele zile a festivalului, la Teatrul Buleandra va fi reprezentat şi unul dintre cele mai aşteptate spectacole. Marmură în regia lui Yuri Kordonsky, cu Marian Râlea şi Victor Rebengiuc în distribuţie. Chiar Marian Râlea, îndrăgitul actor, ne-a vorbit despre emoţii, spectacole şi despre cât de valoros este pentru Bucureşti să fie gazdă a Festivalul Naţional de Teatru.

Timp de 10 zile nume importante din lumea teatrului românesc vor străluci şi vor pune în scenă 40 dintre cele mai bune producţii din toată ţara.