FESTIVALUL CÂRNAŢILOR DE PLEŞCOI

DISTRIBUIȚI

Mirosul îmbietor al grătarelor încinse a atras în comuna buzoiană Berca sute de pofticioşi, veniţi să guste din delicioşii cârnaţii de Pleşcoi. Ajuns la cea de-a noua ediţie, festivalul care le poartă numele a avut acelaşi succes, ca în fiecare an: toţi participanţii şi-au amintit de legenda haiducilor de la care s-a păstrat reţeta tradiţională a cârnaţilor, au degustat cele mai bune preparate şi au petrecut o zi minunată pe ritmuri de muzică populară. 

Despre cârnatul de Plescoi se spune că se face dintr-o reteţa secretă. Compoziţia are la bază carnea de oaie şi de vită, într-o proporţie bine determinată. Oricât ai încerca să-i convingi pe măcelari să-ţi dezvăluie cantităţile, nu se lasă nicicum înduplecaţi.

Aşadar, secret mare… Oricum, cei care i-au degustat au decretat că sunt cei mai buni cârnaţi pe care i-au mâncat vreodată.

Unii au fost atât de pofticioşi încât au venit tocmai de la Bucureşti, ca să cumpere delicioasele bucate.

Şi, pentru că tot veni vorba de vin, specialiştii spun că la cârnaţii de pleşcoi cel mai bun vin e cel roşu!

Ajuns deja la a noua ediţie, Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi este prilejul cel mai bun pentru organizatori ca să poată face cunoscută această zonă turistică.

La ediţia din 2013 a acestui festival, un om a murit după ce a participat la concursul de înfulecat cârnaţi. S-a înecat cu o bucată de care şi s-a sufocat.