Fără vize în Canada?

DISTRIBUIȚI

Se negociază dur la Bruxelles tratatul de liber schimb între Canada şi Uniunea Europeană. În prima parte a zilei au venit veşti bune, printre care şi vestea eliminării vizelor pentru românii care vor să meargă în Canada, începând cu anul 2017. Spre seară însă, lucrurile s-au schimbat. Presa belgiană susţine că regiunea Valonă a avut în continuare nemulţumiri, iar acordul a eşuat.  Cel puţin până mâine, când discuţiile vor fi relute. 

Potrivit înţelegerii cu autorităţile canadiene, procesul de suspendare a vizelor pentru Canada va începe în primăvara lui 2017 şi se va realiza în două etape. 

Pe agenda reuniunii de toamnă a Consiliului European au fost trei teme principale: fenomenul migraţiei, relaţiile comerciale şi relaţiile externe ale statelor europene. Referilor la relaţiile externe, s-au dezbătut atrocităţile pe care ruşii le-au făcut în Siria. Bombardamentele din Alep trebuie să înceteze pentru că starea de război de acolo afectează  întreaga lume, susţini şefii de stat europeni.

Şedinţa Consiliului s-a terminat târziu, după miezul nopţii. A fost un eveniment urmărit şi bine supravegheat. Jurnaliştii, spre exemplu, au parcurs nu mai puţin de patru filtre de securitate.