Experiment: fără teme pentru acasă

DISTRIBUIȚI

Fără teme pentru acasă. Visul oricărui elev se împlineşte, de astăzi, la Constanţa. O şcoală din oraşul de la malul mării a renunţat să le mai dea copiilor de lucru şi pentru acasă. Peste o mie de elevi, atât cât are şcoala, au acum libertatea să aleagă cum îşi petrec timpul de după cursuri. Ideea experimentului este aceea de a-i face pe elevi să nu mai perceapă învăţătura ca pe o corvoadă.

Atât copiii cât şi părinţii spun că temele îi stresează pe cei mici şi că toţi elevii vor fi mai fericiţi dacă nu vor mai avea de lucru şi pentru acasă. Aşa că mai mulţi profesori dau decis ca elevii să nu mai aibă de rezolvat, după şcoală, probleme, exerciţii sau proiecte.

Chiar dacă unii dintre părinţi nu acceptă ideea, copiii se vor bucura din plin de experimentul care va dura două săptămâni. După această perioadă, elevii vor da o testare, pentru ca profesorii să decidă dacă vor continua sau nu sa le dea teme copiilor, pentru acasă.

Dacă în România, copiii petrec cel puţin două ore pentru teme, în Germania, de exemplu,  elevii nu trebuie să petreacă mai mult de jumătate de oră pentru a rezolva exerciţiile pentru acasă, iar patru state din SUA  au decis să le interzică în totalitate.