Exces de zel din partea poliţiei locale. Agenţii au amendat o femeie pentru că a hrănit o pisică pe trotuarul din faţa blocului

DISTRIBUIȚI

Exces de zel din partea poliţiei locale. Agenţii au amendat o femeie pentru că a hrănit o pisică pe trotuarul din faţa blocului. Deşi foarte mulţi iubitori de animale fac acest lucru, poliţiştii sectorului 4 au catalogat gestul femeii ca fiind o ilegalitate. Pentru a o sancţiona, poliţia locală a invocat o hotărâre a consiliului local, care în realitate nu interzice hrănirea animalelor pe domeniul public. Femeia acuză acum poliţia de abuz.

De fapt, nicio prevedere legală nu interzice hrănirea animalelor pe domeniul public. Ulterior, cele două agente ale poliţiei locale au făcut referire la ilegalitatea refugiului pe care familia l-a creat şi în care animalele se adăpostesc când plouă afară.

Litera D din hotărârea de consiliu 22/2007 se referă la creşterea de animale în adăposturi improvizate. Familia, în schimb, spune că doar adăposteşte câteva zile puii de pisică până la găsirea unei familii care să îi adopte.

Filmuleţul a ajuns şi pe Facebook, acolo unde sute de internauţi au reacţionat la postare.

Daca primariile de sector sau primariile în general şi-ar face treaba şi ar strânge animalele de pe strazi nu s-ar ajunge la asemenea situaţii. Ar trebui amendata şi primăria.

Alte probleme nu mai sunt în afară de hrănirea unor animaluţe abandonate? Aţi rezolvat toate celelalte…

Alţii, în schimb, au reproşat modul în care familia şi-a arătat grija de animăluţe.

Când iubeşti un animal, îl iei acasă..

Noi am contactat poliţia locală sector 4 pentru a ne oferi un punct de vedere, însă aceştia nu vor să comenteze situaţia.