Evacuaţi din calea apelor

DISTRIBUIȚI

E cod portocaliu de ploi torenţiale în mai multe judeţe din ţară, iar potopul e dezlănţuit! A plouat mai bine de 60 de litri pe metru pătrat şi apa a năvălit în curţile şi casele oamenilor! În Bacău, toate şcolile s-au închis şi copiii au fost trimişi acasă, din cauza urgiei, iar drumul dintre Buzău şi Braşov este blocat din cauza căderii pietrelor de pe versanţi. Situaţia cea mai gravă este la Galaţi, unde s-a insituit codul roşu de inundaţii. Două comune sunt sub  apele care depăşesc deja în unele locuri un metru şi jumătate. Tot aici, peste o mie de oameni au fost evacuaţi de armată.

De când a venit potopul peste Galaţi, şcolile din Pechea şi Slobozia Conachi s-au închis, iar pe râurile Geru şi Suhu a fost instituit cod roşu de inundaţii. În centrul comunei Pechea, imaginile sunt dezolante. Peste tot e o mare de apă. Oamenii au plecat doar cu hainele de pe ei… 

În ajutorul localnicilor au venit atât jandarmii cât şi militarii. Cu toţii vor rămâne în zonă până cand apele se vor retrage.

Cu trenul nu se poate circula, momentan, după ce zona macazului de triaj din gara centrală a fost inundată complet. Un metru şi jumătate a avut apa în acea zonă.

Oamenii au stat de la 6 dimineaţa pe peron, dar trenul pe care îl aşteptau nu a venit.

Şi la Iaşi plouă torenţial, iar marile bulevarde au fost inundate complet.