Este suficient să privim un câine, să ne jucăm cu el, să-i oferim o mângâiere sau să-l luăm în braţe, iar starea de bine şi relaxare ne va cuprinde organismul în aproximativ cincisprezece minute. O demonstrează studiile. Din acest motiv, mai mulţi câini au trecut astăzi pragul Facultăţii de Psihologie din Capitală şi au interacţionat cu studenţii înainte ca ei să intre în sala de examen. Rezultatul? Tinerii au scăpat de emoţii, de stres şi au păşit în bănci cu zâmbetul pe buze

DISTRIBUIȚI

Este suficient să privim un câine, să ne jucăm cu el, să-i oferim o mângâiere sau să-l luăm în braţe, iar starea de bine şi relaxare ne va cuprinde organismul în aproximativ cincisprezece minute. O demonstrează studiile. Din acest motiv, mai mulţi câini au trecut astăzi pragul Facultăţii de Psihologie din Capitală şi au interacţionat cu studenţii înainte ca ei să intre în sala de examen. Rezultatul? Tinerii au scăpat de emoţii, de stres şi au păşit în bănci cu zâmbetul pe buze.

Nu există student căruia sesiunea să nu-i fi dat bătăi de cap. Înainte de orice examen, indiferent că stăpânim sau nu domeniul pe care-l studiem, suntem acaparaţi de teamă. Sesiunea poate deveni însă plăcută cu ajutorul animalelor. Câinii din imagine au arătat acest lucru.

Animalele au interacţionat cu studenţii chiar înainte ca ei să intre în examen, iar la final tinerii au fost mult mai relaxaţi.

Timp de aproximativ o oră, studenţii au zâmbit şi s-au mirat de inteligenţa. Pe scurt, au uitat de stresul provocat de examene.

Denis este studentă la Facultatea de Psihologie în anul III, iubeşte animalele, iar pentru lucrarea de licenţă face o cercetare ce vizează influenţa pozitivă pe care necuvântătoarele o au asupra noastră.

Câinii aparţin Fundaţiei pentru protecţia animalelor Vier Pfoten, iar când nu ajută studenţii să treacă cu brio peste sesiune, îi ajută pe micuţii bolnavi să înţeleagă mai bine lumea în care trăiesc.