EROI FĂRĂ SUPERPUTERI

DISTRIBUIȚI

Câteva tehnici de prim-ajutor pot salva o viaţă! Asta au aflat azi peste 200 de elevi din Ploieşti, care au învăţat de la cei mai buni medici cum trebuie să reacţioneze atunci când întâlnesc o persoană aflată în stare critică. Au exersat manevrele pe manechine, iar acţiunea s-a petrecut simultan 12 ţări din Uniunea Europeană. 

Alex are 10 ani şi de trei ani învaţă să acorde primul ajutor în astfel de acţiuni. Vrea să devină medic şi să lucreze pe ambulanţă, aşa că se pregăteşte intens. Ştie deja toate manevrele şi le execută ireproşabil.

La fel ca Alex, mulţi elevi de liceu şi de şcoală generală au venit să demonstreze că pot salva o viaţă cu tehnicile învăţate de la specialişti.

Demonstraţia s-a desfăşurat pe platoul din faţa palatului administrativ din Ploieşti, timp de două ore. Flashmobul a fost denumit simbolic „Eroi fără superputeri”.

Întreaga acţiune este organizată anual de Federaţia Samaritenilor Români, prin Asociaţia de Sprijin şi Binefacere Romania şi s-a desfăşurat simultan în 12 ţări din UE. În România, oraşele Orăştie şi Târgu Mureş s-au alăturat spiritului eroilor fără superputeri.