Episcopul de Huşi, cel care apare într-o înregistrare în timp ce întreţine relaţii intime cu un alt bărbat, slujeşte în continuare. Cu toate astea, ancheta în cazul lui este abia la început

DISTRIBUIȚI

Episcopul de Huşi, cel care apare într-o înregistrare video în timp ce întreţine relaţii intime cu un alt bărbat, slujeşte în continuare! Cu toate astea, ancheta în cazul lui este abia la început. O comisie de specialitate se va întruni pentru a discuta situaţia lui Corneliu Bârlădeanu la sfârşitul acestei luni, urmând ca după jumătatea lunii august Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române să decidă dacă i se va retrage episcopului Huşilor dreptul de a sluji. Filmuleţul care a apărut este doar unul dintre cele opt pe care trei preoţi le-ar fi folosit ca să îl şantajeze pe episcop.Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional !

În urma solicitării făcute de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pe 27 şi 28 iulie a fost convocată o comisie de specialitate în cadrul căreia va fi analizată situaţia episcopului Huşilor, Corneliu Bârlădeanu. Ulterior, pe 17 şi 18 august se va întruni Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române atunci când se va decide şi soarta acestuia în activitatea bisericească.

Săptămâna trecută, reprezentanţii Patriarhiei române confirmau, după vizionarea filmării, că în înregistrarea în care o înaltă faţă bisericească întreţine relaţii sexuale cu un alt bărbat este episcopul Huşilor. Scandalul a luat amploare după ce episcopul de Huşi s-a plâns la DNA că a fost şantajat. Cei trei preoţi acuzaţi că au făcut acest lucru sunt acum în arest la domiciliu. Aceştia i-ar fi cerut lui Corneliu Bărlădeanu bani şi funcţii.