EMOŢII LA ACADEMIA NAVALĂ

DISTRIBUIȚI

Lacrimi de bucurie şi multă emoţie. Aşa se poate descrie pe scurt deschiderea noului an universitare, la Academia Navală „Mircea cel Bătran”, din Constanţa. Zeci de tineri vor încerca să descopere, alături de profesorii lor, tainele marinei militare. În timp ce bobocii defilau pentru prima oară în haina militară, studenţii de anul 4 soseau din primul lor voiaj internaţional cu bricul Mircea.

În timp ce bobocii îşi luau în primire uniformele la Academie, colegii lor din anul 3 acostau bricul Mircea la ţărm. Cadeţii s-au întors acasă dupa  21 de zile şi 3500 de mile marine străbătute pe mare, într-un voiaj de instrucţie.

Pentru Bogdan ziua de astăzi a fost una specială. Proaspăt întors din voiaj,  viitorul ofiţer şi-a cerut iubita în căsătorie, chiar pe puntea navei.

Cadeţii au navigat în Marea Mediterană şi au făcut escale în porturile Palermo, Toulon, Palma, Gibraltar, Alger şi Alexandria.

21 de zile nu par multe, văzute de la ţărm, însă acolo, în largul mării timpul trece cu totul alfel iar percepţia este mult mai lungă. Si oamenii se pot obişnui cu o grămadă de vicisitudini la bordul navei, mai puţin cu un singur lucru : cu dorul de casă.