Elicopterul milionarului Romeo Dunca s-a răsturnat pe Muntele Mic! „A fost neglijenţa mea”, a mărturisit omul de afaceri, care a povestit că, în momentul în care s-a petrecut incidentul, nu era la manşă, ci s-a dat jos să verifice o uşă care părea deschisă. Paguba este imensă, dar va fi suportată, probabil, de firma de asigurări

DISTRIBUIȚI

Elicopterul milionarului Romeo Dunca s-a răsturnat pe Muntele Mic! „A fost neglijenţa mea”, a mărturisit omul de afaceri, care a povestit că, în momentul în care s-a petrecut incidentul, nu era la manşă, ci s-a dat jos să verifice o uşă care părea deschisă. Paguba este imensă, dar va fi suportată, probabil, de firma de asigurări.

Romeo Dunca lucra în aceste zile la amenajarea unei staţiuni de schi pe Muntele Mic, în Caraş Severin. Săptămâna trecută, în mai puţin de trei ore, a reuşit să urce pe şantier, cu elicopterul, 50 de stâlpi de nocturnă. El l-a pilotat şi totul a decurs perfect. De data asta, a urcat pe munte cu aparatul de zbor, ca să supravegheze lucrările muncitorilor săi. După ce şi-a terminat treaba, Dunca a vrut să plece acasă. A urcat la bord şi s-a pregătit să decoleze, când a descoperit o alarmă care îi indica o uşă deschisă la portbagajul elicopterului.

Dintr-o rutină căpătată de-a lungul miilor de ore de zbor, pilotul Dunca nu a respectat procedurile.

Elicopterul, un aparat în valoare de două milioane de euro,  s-a distrus complet. Paguba ar putea fi acoperită de compania de asiguurări, speră proprietarul său, Romeo Dunca.

Omul de afaceri timişorean are o avere estimată la 14 milioane de euro. În urmă cu 10 ani, Duncă s-a prăbuşit tot pe Muntele Mic, cu un alt elicopter. O patină s-a agăţat atunci de o stâncă. Erau patru persoane în aparat, dar niciuna nu a fost rănită pentru că stratul de zăpadă de peste doi metri a atenuat şocul.