Donal Trump, discurs acuzator

DISTRIBUIȚI

Cu huiduieli şi dezaprobare, aşa a fost primit discursul candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump. Magnatul, dar şi contracandidata sa, democrata Hillary Clinton au fost invitaţi la un dineu de binefacere, ocazie folosită de Trump pentru a jigni şi a aduce insulte rivalei sale.

Dineul Alfred Smith este un eveniment cu o tradiţie veche de 60 de ani în Statele Unite. Aproape că nu a existat candidat la sefia casei Albe sau preşedinte care să nu fi fost invitat la prestigioasa gală de binefacere. Anul acesta, a fost rândul lui Donald Trump şi al lui Hillary Clinton să ia parte la eleganta reuniune. Numai că discursul magnatului republican nu a fost întâmpinat cu căldură de audienţa care nu s-a sfiit să huiduie, atunci când a crezut că este cazul.

 Democrata a încasat cu zâmbetul pe buze toate acuzele magnatului …Remarcile dure au continuat, presărate cu aluzii ironice la scandalurile în care a fost implicată democrata Hillary Clinton. 

Cum Hillary Clinton conduce cu aproximativ 9 procente în preferinţele electoratului pentru Casa Albă, e lesne de înţeles că republicanul Trump este dispus să încerce orice strategie pentru a diminua avansul adversarului. Însă analiştii sunt de părere că discursul de la gala Alfred Smith nu a fost o idee bună în acest sens, cu atât mai mult cu cât audienţa este una selectă. Pentru a participa la acest eveniment, doritorii au fost nevoiţi să plătească sume cuprinse între 3000 şi 150.000 de dolari. Toţi banii strânşi vor fi donaţi copiilor cu probleme.