Doi părinţi din Iaşi refuză să-şi mai trateze fetiţa de cancer, iar explicaţia este halucinantă: ei sunt convinşi că medicii îi vor fura organele, pe masa de operaţie… Sunt extrem de săraci, se îmbracă din tomberoane, dar refuză să o lase pe cea mică în grija statului

DISTRIBUIȚI

Doi părinţi din Iaşi refuză să-şi mai trateze fetiţa de cancer, iar explicaţia este halucinantă: ei sunt convinşi că medicii îi vor fura organele, pe masa de operaţie… Sunt extrem de săraci, se îmbracă din tomberoane, dar refuză să o lase pe cea mică în grija statului. Care, de altfel, pare să fie singura ei şansă de supravieţuire. Vă avertizez, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Petronela are 10 ani şi locuieşte cu părinţii şi cu sora ei în comuna ieşeană Răducăneni. În 2011, medicii au spus că are cancer.

O vreme a fost dusă la spital, ba a fost şi supusă unor intervenţii chirurgicale… În ultima perioadă, însă, părinţii îi fac analize doar ca să afle cum au evoluat metastazele. Refuză orice intervenţie chirurgicală şi orice ajutor medical de specialitate.

Desi pe documente scrie destul de clar ca fetiţa are cancer, mama nu crede în acest dignostic. Autorităţile locale ştiu problema familiei şi au încercat să o ajute pe fetiţă. Se lovesc însă de încăpăţânarea părinţilor.

Desi starea fetiţei este critică, iar tumorile care s-au împânzit în tot corpul sunt într-o continuă dezvoltare, părinţii ei nu pot fi nicicum înduplecaţi. Practic, ei îşi condamnă copilul la moarte, cu bună ştiinţă. Ei mai au o fetiţă, care are handicap.