Doi bărbaţi din Constanţa şi-au văzut moartea cu ochii când un tren de marfă a intrat în plin în autoturismul în care se aflau. Şoferul n-a oprit la trecerea peste calea ferată, n-a văzut locomotiva şi a fost izbit în plin. Au avut un noroc extraordinar că marfarul nu avea viteză . Ei au scapat cu viaţă ieşind în fugă din maşină

DISTRIBUIȚI

Doi bărbaţi din Constanţa şi-au văzut moartea cu ochii când un tren de marfă a intrat în plin în autoturismul în care se aflau. Şoferul n-a oprit la trecerea peste calea ferată, n-a văzut locomotiva şi a fost izbit în plin. Au avut un noroc extraordinar că marfarul nu avea viteză . Ei au scapat cu viaţă ieşind în fugă din maşină.

S-a-ntâmplat la prima barieră din oraşul Ovidiu, unde calea ferată trece printre lacul Sutghiol şi cartierul de case. Nicio trecere la nivel cu cale ferată nu are semnale acustice sau luminoase, dar toate au indicatoare rutiere. Şoferul grăbit a crezut că trece liniştit dincolo şi nu s-a mai asigurat la tren.

Martorii au sunat imediat la 112 şi echipajele de descarcerare şi ambulanţa au fost direcţionate la faţa locului. Imaginea pe care au găsit-o era de coşmar: maşina fusese strapunsă de tampoanele locomotivei dintr-o parte în cealaltă şi stătea suspendată cu roţile în aer. A trebuit ca trenul să dea cu spatele pentru ca epava automboilului să cadă înapoi pe şine, şi-ntr-un final să fie scoasă de acolo.

Şoferul maşinii s-a lovit la cap, dar fără probleme grave, iar celălalt bărbat din automobil a fost rănit de cioburi. Amândoi au refuzat transportul la spital. Zona în care s-a întâmplat nenorocirea e una controversată: localnicii spun că mai mereu se-ntâmplă accidente de acest fel, din cauza faptului că vizibilitatea şoferilor care vin dinspre oraş către periferie e obturată total de gardul unei femei, care acoperă unghiul din care s-ar vedea trenurile ce se apropie.

Poliţia rutieră a dechis un dosar de cercetare penală în acest caz.