DNA a început AUDIERILE în dosarul „Ordonanțelor Penalilor”! S-a înregistrat și denunțul împotriva lui Dragnea!

DISTRIBUIȚI

Mihai Politeanu a depus la DNA si o plangere impotriva lui Liviu Dragnea, dupa denuntul penal impotriva lui Sorin Grindeanu si Florin Iordache! Mihai Politeanu (Initiativa Romania) a fost audiat, ieri, la DNA in legatura cu denuntul depus in urma cu o saptamana impotriva premierului Sorin Grindeanu si a ministrului Justitiei, Florin Iordache, pentru favorizarea faptuitorului si prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei. Mihai Politeanu anunta ca, in urma modificarii prin OUG a Codurilor penale si a „indiciilor publice ale unei intalniri intre ministrul Justitiei si seful sau de partid Dragnea Liviu, in care cel din urma ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonantei amintite”, a decis sa completeze denuntul penal „in vederea efectuarii de cercetari penale impotriva presedintelui PSD pentru comiterea infractiunii prevazute la art. 13 din Legea 78/2000”.

Art.13 din Legea 78/2000 prevede ca „Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.”

Mesajul transmis de Mihai Politeanu:

„Audiere la DNA și completare denunț penal Dragnea Liviu

Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Direcția Națională Anticorupție, unde am fost audiat în legătură cu denunțul penal împotriva lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului României, și Florin Iordache, ministru al Justiției în Guvernul României, pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

1. Favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin (1) din Codul penal – „Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate […]”

2. Prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prevăzută de art. 8 alin (1) lit. b) din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială.