DN1, în zona Comarnic, a fost plin de oi azi! N-au migrat de la vreo stână şi nici n-au început transhumanţa, ci au fost scoase de proprietari, ca o formă atipică de protest. Oamenii au vrut astfel să ceară autorităţilor să ia măsuri urgente împotriva urşilor care le atacă seară de seară gospodăriile

DISTRIBUIȚI

DN1, în zona Comarnic, a fost plin de oi azi! N-au migrat de la vreo stână şi nici n-au început transhumanţa, ci au fost scoase de proprietari, ca o formă atipică de protest. Oamenii au vrut astfel să ceară autorităţilor să ia măsuri urgente împotriva urşilor care le atacă seară de seară gospodăriile. Peste 50 de animale au fost sfâşiate de urşii înfometaţi în ultimele luni.

Terorizaţi de urşii care le intră în gospodării seară de seară, localnicii din Comarnic au tot cerut măsuri concrete şi urgente.

Dar, din cauză că Ministerul Mediului nu a dat până acum avize pentru relocarea exemplarelor problemă, oamenii s-au decis să ia atitudine şi au ieşit cu animalele la protest. La ora 9.45 de minute, circulaţia pe Drumul Naţional nr.1 a fost blocată câteva minute, pentru ca cele 500 de oi să traverseze şoseaua. Apoi toate au fost închise în ţarcurile special amenajate în parcările de pe margine.

Oamenii au depus sesizări la Primărie şi până acum s-au întocmit 19 dosare. Ş tot atâtea sesizări au fost trimise către Prefectură, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, insituţii care la rândul lor au trimis adrese repetate către Ministerul Mediului.

În cazul în care Ministerul Mediului nu dă aprobare pentru relocarea urşilor, atunci oamenii spun că îşi vor scoate animalele direct pe Drumul Naţional nr.1.