Dezastru după inundaţii

DISTRIBUIȚI

Apele au început să se retragă, însă în urma lor a rămas dezastrul. 1.300 de oameni au fost evacuaţi şi peste 700 de case au fost afectate de viitură. În unele gospodării din cele 22 de localităţi afectate de ploi, apa măsoară şi acum peste un metru. Specialiştii estimează că în zonă s-ar fi adunat o cantitate impresionantă de apă: 3,5 milioane de metri cubi.

Vasilica şi Dumitru dormeau când apele au năvălit în casă. Când şi-au dat seama de ce se întâmplă au încercat să mai salveze câte ceva şi s-au refugiat pentru o perioadă în pod.

Oamenii au mai rămas doar cu hainele de pe ei.

Aici se află bucătăria de vară a familiei Crişan. Ca să putem să intrăm a trebuit să ne urcăm pe o bancă nu e f stabilă, apa ajunge aici la jumătate de metru. Cam tot la fel e în toate camerele din cas. Oamenii spun că au pierdut totul în doar o noapte

Mai jos, în vale, găsim încă o casă distrusă de viitură.

Locuinţa, refăcută din temelie după inundaţiile din 2013, e de nerecunoscut acum.

În urma cu 3 ani au fost loviţi de inundaţii şi atunci au pierdut tot, nu au primit niciun ban ca ajutor şi au luat-o de la zero, au cumpărat mobilă nouă, canapele, din păcate, în urmă cu două nopţi, dezastrul s-a produs din nou aici este sufrageria iar în urmă este ceea ce vedeţi

Unii dintre localnici au reuşit să îşi urce animalele în pod. Acum, oamenii se gândesc cu groază la faptul că nu vor avea unde să se ducă.

Astăzi, cele peste 1300 de suflete a căror agoniseală a pierit odată cu viitura, vor primi primele ajutoare din Bucureşti.

În plus, Crucea Roşie va trimite în judeţul Galaţi 300 de truse de igienă şi 250 de saci de dormit. La comandamentul pentru inundaţii de la ministerul de interne s-a mai stabilit că, pe lângă ajutoarele materiale, în zonă să fie suplimentat şi numărul celor care lucrează la evacuarea apelor, iar un elicopter va survola zona.