Desfăşurare impresionantă de forţe în Râmnicu Vâlcea. Peste 2.000 de soldaţi şi sute de tancuri au mărşăluit pe străzi, iar la căderea întunericului „luptele” s-au dat pe malul Oltului

DISTRIBUIȚI

Desfăşurare impresionantă de forţe în Râmnicu Vâlcea. Oraşul a fost transformat noaptea trecută în câmp de război. Peste 2.000 de soldaţi şi sute de tancuri au mărşăluit pe străzi, iar la căderea întunericului „luptele” s-au dat pe malul Oltului. Potrivit scenariului, geniştii americani, români, olandezi şi germani au amenajat mai multe pontoane pentru a traversa peste râu maşinile şi echipamentele de luptă. Totul în cadrul celui mai mare exerciţiu NATO desfăşurat în ţara noastră.

Înainte să ajungă pe câmpul de luptă, americanii au defilat pe străzile din Vâlcea, apoi au blocat Drumul Naţional 64, la Râureni. Blindatele care au patrulat pe străzile din oraş au scos sute de curioşi din case.

După lăsarea nopţii, militarii au simulat acţiuni de luptă complexe, pe malul Oltului. Aceştia au construit, în beznă, trei poduri plutitoare, unul german, unul americano-olandez şi unui românesc.

La exerciţiul Saber Guardian 17, care se desfăşoară simultan pe teritoriile Bulgariei, României şi Ungariei, participă în total 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere. Exerciţiul este condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa şi se va încheia pe 20 iulie. În judeţul Vâlcea, au fost dislocaţi, în acest sens, 2.500 de soldaţi.