Descoperire impresionantă a poliţiştilor constănţeni de la Garda de Coastă. Aceştia au găsit peste 500.000 de lei îngropaţi în curtea unor contrabandişti de ţigări. Înveliţi în staniol şi apoi înfăşuraţi în mai multe straturi de plastic, banii erau îngropaţi la jumătate de metru sub pământ

DISTRIBUIȚI

Descoperire impresionantă a poliţiştilor constănţeni de la Garda de Coastă. Aceştia au găsit peste 500.000 de lei îngropaţi în curtea unor contrabandişti de ţigări. Înveliţi în staniol şi apoi înfăşuraţi în mai multe straturi de plastic, banii erau îngropaţi la jumătate de metru sub pământ. Asupra contrabandiştilor au fost găsite şi peste 400.000 de ţigări, dar şi materiale pirotehnice.
Aceste imagini sunt de fapt sfârşitul unei anchete derulate de procurori şi Garda de Coastă, pornite cu multe zile în urmă, de la filarea unei maşini suspecte.
Prima maşină i-a condus spre a doua, iar un membru al reţelei de cărăuşi de ţigări l-a dezvăluit pe al doilea şi aşa investigaţiile au început să prindă contur.
Primii doi contrabandişti au fost ridicaţi din trafic de poliţişti şi duşi direct la audieri. După câteva ore au recunoscut că marfa e a lor şi au dezvăluit locul unde sunt depozitate ţigările netimbrate.
Mai rămâneau de găsit banii, pentru că grupul contrabandiştilor lucra de câteva luni bune, ceea ce însemna că au strâns şi bani mulţi. Au urmat interogatorii încrucişate şi confruntarea acuzaţilor între ei şi, în final, şeful grupului a recunoscut că-şi ţine banii ascunşi în grădina tatălui său, în comuna Tortomanu.
În dosarul contrabandiştilor sunt cercetati 4 constănţeni, 2 dintre ei fiind tată şi fiu. Au vârste curpinse între 30 şi 63 de ani şi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de contrabandă.