Demolare cu scandal în Năvodari

DISTRIBUIȚI

Demolare cu scandal, în apropiere de Năvodari. Un cartier aflat la periferie, apărut după ce mai multe familii şi-au construit acolo câteva barăci in-salubre, va dispărea pur şi simplu. Astăzi, autorităţile au dezafectat grădinile, iar în zilele următoare vor fi puse la pământ şi barăcile. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu au unde să se ducă. Autoritatile i-au anunţat, încă din ianuarie, că vor trebui să plece, însă oamenii au refuzat. Printre ei se află şi o familie cu 11 copii.

Viorel Constantin are 47 de ani şi 11 copii. De 4 ani se înghesuie cu toţii într-o baracă de câţiva metri pătraţi. Nu au nici curent electric şi nici apă curentă. Mai grav este faptul că nu au nici unde să se ducă, aşa că tot ce le-a mai rămas este să spere într-o minune.

20 de familii sunt în acceaşi situaţie disperată. Astăzi s-au trezit cu poliţia, dar şi cu buldozerele în faţa casei. Unii dintre ei sunt bătrâni şi se tem de momentul în care vor fi aruncaţi în stradă.

Primarul oraşului Năvodari spune că niciun locatar din barăcile insalubre nu este cetăţean al oraşului.

Singurii pentru care s-a găsit o soluţie au fost cei din familia bărbatului cu 11 copii. Aceştia vor fi cazaţi într-o cameră de la căminul social, până va trece iarna. În zona considerată un adevărat focar de infecţie, primăria are alte planuri. Va construi un cartier pentru tineri.