Demisie după uciderea ursului

DISTRIBUIȚI

Şeful Poliţiei din Sibiu, Cristian Negru, a anunţat că demisionează din funcţie. Şi-a motivat decizia, precizând că familia îi este ameninţată. Totul după ce Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a dezvăluit că şeful poliţiei i-a cerut unui subaltern să calce ursul cu maşina. Comisarul Cristian Negru neagă însă această informaţie.

Cristian Negru a recunoscut că a luat decizia de a împuşca animalul. Comisarul spune însă că îşi asumă responsabilitatea, dar nu şi vina pentru cele întâmplate.

Fostul şef al Poliţiei Sibiu a mai spus că, în cadrul intervenţiei, prioritatea echipelor a fost salvarea de vieţi omeneşti şi, în plan secundar, cea a animalului, deşi, s-a dorit tranchilizarea ursului. Comisarul a declarat public că se retrage de la conducerea poliţiei şi că se pune la dispoziţia organelor de anchetă.

Demisia comisarului şef vine după ce, ieri, Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a declarat că şeful Poliţiei Municipale Sibiu a dat ordin ca ursul să fie călcat cu maşina.

Concluzia Ministrului de Interne a fost aceea că autorităţile din Sibiu au acţionat în grabă.

Între timp, au apărut noi imagini surprinse de camerele de supraveghere, în care se vede clar că animalul este speriat. În imagini se observă cum ursul trece pe unul dintre cele mai mari bulevarde din oraş, iar doi tineri fug speriaţi către o clădire. Ursul trece apoi pe lângă o femeie, care nu apucă să se ascundă, dar animalul nu devine agresiv. Oamenii spun însă că autorităţile l-au considerat o ameninţare.