Decorarea casei cu idei româneşti

DISTRIBUIȚI

Decorarea casei necesită timp şi dedicare. Şi totodată e nevoie de un strop de imaginaţie şi creativitate. Un ajutor de nădejde pentru amenajarea locuinţei găsiţi printre ideile designerilor români. De la corpuri de iluminat la obiecte de bucătărie sau mobilier, de la terarii cu plante la animarea pereţilor, creaţiile românilor sunt originale şi îndrăzneţe. Vi le arătăm în materialul următor.

Designerii români sunt ingenioşi şi creează obiecte care se potrivesc în stilurile decorative actuale dar,  tot ei realizează şi obiecte inspirate din tradiţia românească.

În stilul minimalist, atât de popular în zilele noastre, se încadrează perfect şi aceste obiecte din ceramică, realizate manual. Într-un atelier de ceramică fiecare obiect prinde viaţă şi este special în felul lui prin formă şi culoare. 

Iar dacă vreţi să vă puneţi şi mai mult amprenta în decorarea casei, puteţi alege să personalizaţi obiectele de ceramică.

Şi plantele sunt recomandate pentru decorarea locuinţei. Lăsând la o parte pata de culoare pe care o aduc prin diferitele nuanţe de verde, plantele dau viaţă încăperii. În plus au efect terapeutic şi contribuie la starea noastră de bine. 

Cele mai multe dintre terarii sunt independente 90%. Odată ce le-aţi găsit un loc în casă, nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa lor. Ele îşi reciclează apa şi vă decorează frumos locuinţa.

Pereţii albi şi goi reprezintă o problemă ce are mai multe rezolvări. Una dintre ele ar fi umplerea lor cu tablouri.

Dacă aveţi de gând să vă cumpăraţi un tablou, căutaţi operele românilor. Veţi găsi cu siguranţă tablouri care să se potrivească frumos în încăperea pe care vreţi s-o decoraţi.

O altă variantă pentru animarea pereţilor este tehnica stencilului sau pictarea pereţilor cu ajutorul unui şablon. Este o idee veche dar reînviată de un român şi de prietena lui.

Iar această modalitate de a ne picta singuri pereţii este şi extrem de simplă. Practic tot ce avem nevoie este un şablon cu modelul pe care vrem să-l lăsăm pe perete, un trafalet, tavă pentru trafalet, vopsea lavabilă în culoarea pe care o dorim, bandă adezivă de hârtie şi câteva ziare vechi. Iată şi cum procedăm.

După ce am lipit şablonul pe perete cu bandă adezivă, trecem trafaletul prin vopsea, scăpam de surplus cu ajutorul ziarelor şi apoi pictăm peste şablon care este refolosibil. Rezultatul este extraordinar şi schimbă total aspectul camerei.

Iar modelele de şabloane sunt diverse: de la stilul scandinav la rococo, de la forme geometrice la cele care pot reprezenta natura.

Precum în orice altă parte a casei. De asemenea pot fi aplicate pentru pictarea mobilei. Iar vestea bună este că spre deosebire de tapetarea pereţilor, avantajul picturii cu şablon este că atunci când vă plictisiţi de un model, puteţi să văruiţi cu lavabil alb desenul şi apoi să pictaţi un alt şablon cu un model nou.