De la 1 februarie cresc amenzile rutiere. La cât va ajunge punctul de amendă?

DISTRIBUIȚI

Şoferi, atenţie cum circulaţi! De la 1 februarie cresc amenzile rutiere. Punctul de amendă va ajunge la 145 de lei, de la 125 în prezent. Creşterea se datorează majorării salariului minim, punctul de amendă fiind de 10% din valoarea acestuia. Pe de altă parte, tot de săptămâna viitoare, vor fi eliminate 8 taxe percepute pentru permisul auto şi înmatricularea autovehiculelor.

Începând de miercuri, 1 februarie, salariul minim pe economie va creşte la 1.450 de lei. Una dintre consecinţe – amenzile de circulaţie vor fi majorate. Potrivit Codului Rutier, punctul de amendă reprezintă 10% din valoarea venitului minim, astfel că el va ajunge de la 125 la 145 de lei.

De la 1 februarie, cea mai mică amendă va fi de 290 de lei, faţă de 250 în prezent, iar cea mai mare va fi de 14.500, faţă de 12.500 cât este acum.

Tot de la jumătatea săptămânii viitoare,şoferii, sau cei care vor să devină, vor scăpa de un număr de opt taxe ce au legătură cu înmatricularea maşinilor şi obţinerea permisului auto.

Tot de la 1 februarie va fi abrogată si ordonanţa de urgenţă 9 din 2013, cea care prevedere plata timbrului de mediu pentru autovehicule.