De astăzi, persoanele cu dizabilităţi au parte de propriul colţ de plajă. Acolo, o asociaţie a adus şezlonguri special gândite pentru ele, dar şi mai multe scaune plutitoare construite în Franţa

DISTRIBUIȚI

Să nu poţi merge la plajă atunci când apa mării te îmbie la scăldat, pentru că scaunul cu rotile nu te ajută, poate fi pentru unii o dezamăgire greu de suportat. De astăzi, însă, persoanele cu dizabilităţi au parte de propriul colţ de plajă. Acolo, o asociaţie a adus şezlonguri special gândite pentru ele, dar şi mai multe scaune plutitoare construite în Franţa. Plaja specială se află la intrarea în staţiunea Mamaia, într-o zonă unde se ajunge uşor cu autobuzul.

Cătălina suferă de „boala-oaselor-de-sticlă”, o afecţiune cu care se nasc 9 copii anual, în România. Nu se poate deplasa singură, deoarece oasele nu suportă greutatea corporală. Şi-a dorit dintotdeauna să se scalde în apa mării, dar teama că nu va ajunge în siguranţă până la mal i-a năruit de atâtea ori visul.

Şi Iulia se va putea bucura de acum înainte de plajă la fel ca oricare dintre noi.

Cu ajutorul noilor şezlonguri plutitoare, persoanele cu dizabilităţi pot intra în mare fără teama că ar putea să se împotmolească în nisip.

Şapte mii de euro a costat întregul proiect. „Asociaţia Împreună pentru Viitor” a adunat bani de la sponsori şi a comandat şezlongurile plutitoare din Franţa. Acum, aceeaşi asociaţie vrea să amenajeze un astfel de colţ de plajă în fiecare staţiune de pe Litoral.