Dacă nu se prostitua, era omorâtă

DISTRIBUIȚI

La 23 de ani a fost răpită şi obligată să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi clienţi străini. Este povestea unei românce care a ajuns în mâinile traficanţilor şi care a devenit o jucărie sexuală a amatorilor de plăceri plătite. A fost bătută, înfometată şi cu greu a reuşit să scape din calvarul pe care îl trăia zi de zi în vitrinele din Germania. Sute de românce sunt traficate de proxeneţi, în special în afara graniţelor. Statisticile arată că România este pe primul loc în Europa la numărul de victime ale traficului, iar din 10 persoane 6 sunt femei. 

Tânăra din imagini a fost racolată şi trimisă să se prostitueze. A fost răpită de pe stradă, din România noastră. Cu greu rememorează şirul întâmplărilor…avea doar 23 de ani.

A ajuns fără să ştie în Germania sub presiunea ameninţărilor cu moartea familiei şi a ei, dar şi a bătăilor. A stat legată la ochi, la mâini, la picioare şi nu a văzut niciodată cu ochii ei cine a putut să o ducă acolo. Ce povesteşte tânăra de doar 27 de ani e demn de scenariu de film…

Refuzul fetei a atras bătaie ruptă din rai. Asta a primit 4 luni, bătaie, fără să vadă vreo fărâmă de lumină în beciul în care era sechestrată. După tratamentul de „iniţiere”, trafucanţii au scos-o la „vitrină”, era de vânzare – vindea plăceri.

Poliţia a fost norocul ei – a scăpat. Însă a lăsat în spatele multe alte fete românce care sunt obligate să se vândă pentru bunăstarea traficanţilor. Frica a pus stăpânire pe ele şi nu au curaj să ceară ajutor. După o astfel de dramă, fetele care scapă se recuperează foarte greu.

Tertipurile traficanţilor nu sunt ingenioase, dar sunt credibile, iar de cele mai multe ori ei vin în ajutorul victimelor pentru că se orientează către persoane care provin din familii dezbinate şi cu o situaţie materială precară. Şi anunţurile pe internet mascate cu oferte de muncă atrag victime sau vestita metodă a iubitului cunoscută sub numele de lover boy. 

Victima nu mai are cum să iasă din reţea decât dacă oamenii legii intervin sau un client de bună credinţă îi dă o mână de ajutor. Însă şi aici e greu pentru că de obicei, capul reţelei are clienţi falşi infiltraţi şi când victima cere ajutor o pedepseşte prin violenţă. În România, cele mai multe victime provin din judeţul Timiş, Ialomiţa şi Bucureşti.