Cutremur în poliţie după cazul poliţistului pedofil! Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a propus premierului demiterea şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Decizia va fi anunţată însă după întâlnirea de mâine dintre Mihai Tudose şi şeful Poliţiei Române.Şefa de la Interne le-a cerut şi şefilor de la Serviciul Omoruri şi Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere să facă un pas înapoi

DISTRIBUIȚI

Cutremur în poliţie după cazul poliţistului pedofil! Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a propus premierului demiterea şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Decizia va fi anunţată însă după întâlnirea de mâine dintre Mihai Tudose şi şeful Poliţiei Române.Şefa de la Interne le-a cerut şi şefilor de la Serviciul Omoruri şi Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere să facă un pas înapoi. Deşi a recunoscut că sistemul de poliţie are multe şi grave lipsuri, Carmen Dan nu a luat nicio clipă în calcul o posibilă demisie a sa.

După patru zile de când poliţistul pedofil a agresat sexual doi minori într-un lift dintr-un bloc din sectorul 6 al Capitalei, ministrul Afacerilor Interne a luat măsuri. Carmen Dan l-a eliberat din funcţia de şef al Poliţiei Române pe Bogdan Despescu.

Interimatul Poliţiei Române ar urma să fie preluat de chestorul-şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, Cătălin Ioniţă.

Carmen Dan mai spune că nu a fost informată despre cazul poliţistului pedofil de subalternii săi, aşa cum ar fi trebuit, şi că a fost nevoită să-şi culeagă singură informaţiile. Ca atare, cere mai multor şefi din sistem să facă un pas înapoi şi să-şi depună demisiile.

Carmen Dan a mai punctat că odată cu acest caz au ieşit la iveală multe nereguli.

Declaraţiile şefei de la Interne vin la doar câteva ore după ce Liviu Dragnea i-a cerut acesteia să afle cum de un poliţist pedofil a fost lăsat să activeze în sistem.

Liderul sindicatului poliţiştilor, Dumitru Coarnă, spune că deciziile lui Carmen Dan sunt unele politice şi că, în realitate, urmăreşte să scape de anumiţi oameni.

Şeful agentului suspect de pedofilie, Emanuel Voicu, responsabil cu supravegherea rutieră în sectoarele 1,2 şi 6, a fost şi el demis. De asemenea, sunt cercetaţi şi cei care îi instruiesc pe poliţişti atunci când intră în serviciu, dar şi psihologul de la Brigada Rutieră. Iar Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost informat că s-a început o analiză privind modul în care pedofilul a fost cercetat până acum. Asta în contextul în care el mai este suspectat în alte cincisprezece cazuri de agresiune sexuală, care abia acum au ieşit la iveală, deşi ele datează din 2009.