Cutremur devastator in Italia. Imagini șocante!

DISTRIBUIȚI

Panica a pus din nou stăpânire pe Italia, după ce aseară , imediat după lăsarea întunericului, două cutremure s-au produs la interval de două ore, în aceleaşi zone din centrul peninsulei, devastate deja de seismul din 24 august. Nu s-au înregistrat victime , însă pagubele materiale sunt imense.

Patru seisme s-au produs ieri seară în centrul Italiei. Două dintre ele au fost puternic resimţite de locuitorii care abia reuşiseră să depăşească şocul produs de cutremurul din august, de la Amatrice. Primul cu o magnitudine 5,4 a fost inregistrat la ora locala 19 si 10 minute, langa Visso, in provincia Macerata. Oamenii au ieşit panicaţi în stradă, după ce faţadele clădirilor s-au prăbuşit, multe dintre clădiri fiind aproape complet distruse.

Mai multe persoane au fost rănite de bucăţi de moloz şi de pietre, iar un barbat in vârsta de 73 de ani din oraşul Tolentino a murit in urma unui infarct, produs probabil de sperietura generată de cutremur. În mod straniu, primul cutremur a salvat practiv multe vieţi, pentru că, la ora locală 21 şi 18 minute când un al doilea seism , mai puternic, a zguduit din nou zona, mulţi locuitori erau deja în stradă. 

Autorităţile au intervenit în oraşele distruse de cutremur, i-au evacuat pe locutorii ai căror case nu mai pot fi folosite şi i-au transportat în corturile rămase de acum două luni, după cutremurul din Amatrice, pe care le-au redeschis pentru sinistraţi. Şcolile vor rămâne inchise până joi, iar oamenii legii le recomandă locuitorilor să folosească drumurile de acces în zonă cât mai puţin,  pentru a le lăsa cale liberă echipelor de intervenţie. Spitalele au primit mai mulţi răniţi , însă niciunul în stare gravă. În regiunea Macerata, cateva spitale, o reşedinta universitara, un azil de bătrani si chiar o închisoare au fost evacuate. Mişcarea telurică a fost resimţită şi la Roma, unde locuitorii din centrul vechi al capitalei italiene, au ieşit speriaţi în stradă. Epicentrele celor doua cutremure de aseară au fost localizate la cateva zeci de kilometri nord de regiunea Amatrice, devastata in 24 august de un violent cutremur soldat cu aproape 300 de morti si nu departe de L’Aquila, unde un puternic cutremur a lasat in urma peste 300 de morti in 2009. De altfel , seismele de ieri sunt considerate de specialişti replici ale miscărilor telurice din august, mai ales că doar ieri, în cursul zilei, seismografele au înregistrat aproximativ 60 de cutremure de magnitudini mici.