„Cu Regele Mihai în fruntea ţării, România de astăzi nu ar fi fost măcinată de scandaluri halucinante în Parlament. Cu el în fruntea ţării, România ar fi fost o ţară demnă, la fel de demnă ca el. A fost un om sfânt, care a murit cu România în suflet”. Sunt doar câteva dintre mesajele pe care le-au transmis astăzi oamenii ce au mers să depună flori şi să aprindă lumânări în faţa Palatului Regal, în memoria Majestăţii Sale

DISTRIBUIȚI

„Cu Regele Mihai în fruntea ţării, România de astăzi nu ar fi fost măcinată de scandaluri halucinante în Parlament. Cu el în fruntea ţării, România ar fi fost o ţară demnă, la fel de demnă ca el. A fost un om sfânt, care a murit cu România în suflet”. Sunt doar câteva dintre mesajele pe care le-au transmis astăzi oamenii ce au mers să depună flori şi să aprindă lumânări în faţa Palatului Regal, în memoria Majestăţii Sale. A fost a treia zi de pelerinaj la Palatul Regal din Capitală, acolo unde sicriul cu trulul neînsufleţit al monarhului va fi depus săptămâna viitoare.

Trotuarul din faţa Palatului Regal de pe Calea Victoriei este presărat cu flori, coroane, candele a căror flacără se stinge în bătaia vântului, mesaje şi portrete cu Majestatea Sa. Este a treia zi consecutivă în care zeci de oameni, în special bătrâni, vin în acest loc să-şi ia rămas bun de la Regele Mihai.

Această doamnă, fostă profesoară de biologie, a venit cu lacrimi în ochi. De când a aflat că Majestatea Sa s-a stins din viaţă, plânge. Plânge pentru România de astăzi. Plânge pentru anii pe care Mihai i-a petrecut departe de ţară.

În 1991, Regele Mihai mărturisea: „Am fost întrebat de mai multe ori care a fost sentimentul meu la plecarea din România. N-am găsit altfel de a spune adevărul despre starea mea de atunci decât că am plecat cu moartea în suflet”.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus la Palatul Regal miercuri seară. Aici, oamenii se vor putea închina la catafalcul Majestăţii Sale.

Acest loc a fost principala reşedinţă regală din Bucureşti. Palatul a fost folosit pentru găzduirea activităţilor oficiale ale Familiei Regale a României până în data de 24 august 1944. Este, de asemenea, locul în care Regele şi-a văzut pentru prima dată marea dragoste.

Sicriul cu trupul Regelui se va afla la Palatul Regal până sâmbătă după-amiază.