Cu ochii în lacrimi, dar cu sufletele împăcate că Stela Popescu s-a dus într-o lume mai bună. Cu acest gând şi-au luat rămas bun foştii colegi de scenă, dar şi oamenii simpli, pe care marea actriţă i-a făcut să zâmbească de atâtea ori. Nu s-a plâns niciodată că o doare ceva, spun apropiaţii. Poate că nici nu voia să se gândească la suferinţă, când iubea viaţa atât de mult

DISTRIBUIȚI

Cu ochii în lacrimi, dar cu sufletele împăcate că Stela Popescu s-a dus într-o lume mai bună. Cu acest gând şi-au luat rămas bun foştii colegi de scenă, dar şi oamenii simpli, pe care marea actriţă i-a făcut să zâmbească de atâtea ori. Nu s-a plâns niciodată că o doare ceva, spun apropiaţii. Poate că nici nu voia să se gândească la suferinţă, când iubea viaţa atât de mult. „Oamenii nu trebuie să se vaite! Priveşte înainte, viaţa e scurtă şi frumoasă şi trebuie să profităm de fiecare clipă pe care o trăim!”, ne spunea Stela Popescu. Marea Doamnă a Teatrului de Revistă a plecat acum să joace printre îngeri. Nouă ne rămân ca amintire zecile de filme şi sutele de piese de teatru în care a jucat în cei aproape 60 de ani de carieră.

În faţa teatrului „Constantin Tănase” s-a ridicat un adevărat altar de lumânări. Sute de oameni au trecut să îşi ia rămas bun de la Stela Popescu. I-au adus flori şi s-au rugat pentru sufletul ei. În Sala Savoy, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei, răsunau aplauzele când Stela Popescu urca pe scenă. Acum, s-a aşternut o linişte apăsătoare.

Îndureraţi de marea pierdere, foştii colegi de scenă sunt totuşi împăcaţi cu gândul că marea actriţa a plecat într-o lume mai bună, aşa cum merita.

Nu s-a plâns niciodată că ar suferi. Îşi dorea să ducă o viaţă cât mai lungă şi timp să facă tot ce îi place. Era puternică şi îi îmbărbăta mereu pe cei din jur, când îi vedea mai apăsaţi.

Alexandru Arşinel, cel alături de care timp de 4 decenii a format unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de umor din România, a stat mereu la căpătâiul Stelei Popescu. A plâns continuu de la aflarea veştii şi a declarat că deja se simte singur şi că…îi este „urât”.

Actriţa îi va veghea acum pe toţi, din cer, alături de alte nume mari care ne-au părăsit şi au făcut ca scena teatrului românesc să fie mai săracă.

Printre sutele de persoane care şi-au luat rămas bun de la „doamna Teatrului de Revistă” se numără şi Francesca. O copilă de 12 ani care a admirat-o pe Stela Popescu şi care visează să ajungă şi ea celebră. În semn de respect, i-a scris actriţei câteva rânduri.

Slujba de înmormântare va avea loc mâine, la cimitirul Cernica. Stela Popescu se va reîntâlni în ceruri cu soţul ei, Puiu Maximilian, marea iubire lângă care îşi va dormi somnul de veci.