CRIMINAL LA 14 ANI

DISTRIBUIȚI

Tragedie în Statele Unite. Un adolescent în vârstă de 14 ani şi-a ucis tatăl, după care a deschis focul în incinta unei şcoli primare din statul Carolina de Sud. Doi elevi şi o învăţătoare au fost răniţi de gloanţe. Atacatorul a fost imobilizat de un pompier şi se află acum în arest.

Un copil, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, şi-a ucis tatăl, în vârstă de 47 de ani, chiar în casa în care cei doi locuiau. Tânărul a plecat înarmat către şcoala cu clasele 1-4, aflată la trei kilometri distanţă de casă, acolo unde lucrau mama şi fratele său mai mic.

Aici, el a deschis din nou focul, strigând „îmi urăsc viaţa!”. Doi elevi, în vârstă de şase ani, au fost împuşcaţi în picioare, iar o profesoară, în spate (poza cu ea in cutter). Din fericire, rănile lor nu au fost fatale, dar un băiat se află în stare critică la spital. Însuşi atacatorul şi-a sunat bunicii şi le-a spus de crima comisă.

Jamie Brock, un pompier care a sosit printre primii la faţa locului, a reuşit să îl dezarmeze şi să îl imobilizeze pe atacator. Cei 300 de elevi de la şcoala primară din Townville, Carolina de Sud, au fost evacuaţi şi duşi la o biserică din apropiere. Părinţii lor au primit un mesaj pe telefoane prin care erau informaţi de incidentul de la şcoală şi de locul de unde îi pot lua acasă pe cei mici. Echipele speciale de intervenţie SWAT au cercetat fiecare ungher al instituţiei de învăţământ, înainte să dea unda verde. Poliţia a pornit o anchetă ca să stabilească motivul pentru care adolescentul a acţionat astfel. Conform primelor investigaţii, atacul nu a fost alimentat de terorism sau de sentimente rasiste.