CREŞTE NUMĂRUL CAZURILOR DE RUJEOLĂ

DISTRIBUIȚI

Încă 55 de copii au fost diagnosticaţi cu rujeolă. Astfel, numărul cazurilor a ajuns la 730. Cei mai mulţi dintre copii locuiesc în comunităţi unde acoperirea vaccinală este sub limita recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a anunţat că avem epidemie de rujeolă în ţară. Trei copii au murit din cauza acestei bolii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, au fost confirmate cazuri de rujeolă în 25 de judeţe. Cele mai multe sunt în Mureş: 163! În Bistriţa, 128 de copii au fost diagnosticaţi cu această boală iar în Arad, 123. Zeci de cazuri au fost confirmate şi în Cluj, Timiş, Suceava, Braşov şi Caraş Severin. Unele din familii călătoresc în mod repetat în afara ţării şi migrează între judeţe învecinate, susţin reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică. Dacă unii copii nu sunt vaccinaţi din această cauză, alţii  nu sunt nici măcar înscrişi pe listele medicilor de familie.

Ministerul Sănătăţii face din nou apel către părinţi să-şi ducă de urgenţă copiii la medicul de familie, dacă sunt nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet.

În regiunile afectate de epidemie, au fost vaccinaţi până acum 666 de copii, care nu fuseseră cuprinşi în schema naţională. Toţi cu vârste cuprinse între un an şi 15 ani.