Creditele online nu pot fi executate

DISTRIBUIȚI

Atenţie! Dacă aţi împrumutat bani online de la instituţii financiar nebancare trebuie să ştiţi că acele contracte nu pot fi executate silit. Instanţele de judecată au decis că întreg procesul de creditare online nu poate fi asumat de debitor odată ce nu există o semnătură olografă sau electronică aşa cum prevede legea. Grav este că banii daţi cu împrumut prin metoda online, pot fi solicitaţi de oricine, dacă are o copie după buletinul dumneavoastră şi un cont bancar deschis. Din păcate, sunt multe persoane care au păţit acest lucru.

De nevoie şi pentru că este rapid şi uşor mulţi români se împrumută la IFN-uri. Iar mai apoi dobânzile mult prea mari, de 4000-5000% pe an, îi sufocă şi ajung să nu-şi mai poată plăti ratele. De aici până la executarea silită nu mai e decât un pas. Însă un român care a luat un astfel de credit online, a contestat executarea silită în instanţă, iar judecătorii au decis că datoria lui nu pot fi executată motivând că:

În cazul lui, instanţa a decis nu doar anularea executării silite, ci a întregului contract de credit.

Cu atât mai mult cu cât astfel de situaţii există. Andreea este doar un exemplu.

O cunoştinţă a luat 3 împrumuturi online de la IFN-uri în numele Andreei. A avut nevoie de o copie a buletinului ei şi un extras de cont falsificat, în care a trecut la contul său bancar numele Andreei. Astfel, persoana care i-a furat identitatea a completat formularul online pe care îl cer IFN-urile cu datele Andreei, iar banii au fost viraţi în contul bancar al persoanei respective.

Andreea a mers apoi la un avocat, a contestat executarea şi a făcut dovada că ea nu a primit niciun ban, odată ce nu are niciun cont bancar deschis pe numele ei. Iar în contul în care au fost viraţi banii, o altă persoană era titular. Acum Andreea cere daune morale instutuţiei care a acordat creditul online fără să verifice dacă acel cont bancar era într-adevăr pe numele ei.