Cozi pentru programul „Casa Verde”

DISTRIBUIȚI

Agenţiile pentru Protecţia Mediului din toată ţara au fost luate cu asalt. În această dimineaţă a început programul Casa Verde. Dar, pentru că sunt mulţi doritori şi bugetul limitat, 60 de milioane de lei pentru toată ţara, oamenii s-au aşezat la cozi încă de ieri dimineaţă. Au vrut să fie siguri că vor reuşi să îşi depună dosarele de finanţare pentru instalarea sistemelor de încălzire care folosesc energie verde.

Fără să-i cheme sau să-i oblige cineva, în judeţul Argeş, oamenii s-au strâns la coadă înainte de miezul nopţii deşi programul Agenţiei la care se depuneau dosarele pentru Casa Verde începea abia la 8.30. Şi după ce că au furat startul, au găsit alţi vinovaţi pentru că şi-au petrecut noaptea în frig.

Situaţie similară la Buzău.

Bugetul pentru judeţul Buzău este de 1 milion 345 de mii de lei. Dacă au actele în regulă, cei care au venit aşa devreme vor fi admişi în program. Însă nici aşa nu au fost mulţumiţi.

Aşadar cine nu este dispus să-şi petreacă noaptea în frig în faţa instituţiei, nu are şanse la programul Casa Verde.

Şi în Capitală, la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Bucureşti – Ilfov, oamenii s-au aşezat la coadă cu noaptea în cap însă nu au reclamat lipsa bonurilor de ordine.

Capitala, pentru că are cei mai mulţi locuitori, a primit şi cel mai mare buget – 5 milioane 600 de mii de lei. Faţă de anul 2011, înregistrarea dosarelor se realizează online.

Atenţie însă! Singurul act care vă poate lipsi este cazierul. În rest trebuie să aveţi toate actele solicitate, găsiţi lista completă a documentelor pe site-ul afm.ro.

Dosarele de finanţare pentru persoanele fizice pot fi depuse până pe 24 octombrie. Apoi sunt trimise la Administraţia Fondului de Mediu pentru verificare. După publicarea listei cu românii admişi în program, urmează semnarea contractului de finanţare cu Administraţia Fondului de Mediu apoi demararea lucrărilor. Iar în termen de cel mult 12 luni de la data semnării contractului trebuie depusă şi cererea de decontare a lucrărilor.

Echipamentele finanţate prin programul Casa Verde sunt panourile solare şi pompele de căldură.

Aceste echipamente reduc costurile cu încălzirea apei atât vara cât şi iarna pentru că soarele asigură energia.