Copilul nimănui

DISTRIBUIȚI

Caz şocant în Vaslui. O fetiţă în vârstă de doar patru ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost înfometată şi neglijată chiar de cea care i-a dat viaţă. Medicii care i-au sărit în ajutor micuţei au fost chemaţi chiar de mama copilei. Femeia nu a sunat însă la 112 pentru a cere ajutor pentru fiica ei ci… pentru ea. Femeia le-a spus medicilor că a încurcat sticla de băutură cu cea de pesticid şi că se simte foarte rău. Aceştia au însă o altă variantă.

Apelul la 112 a fost făcut seara trecută. Mama fetiţei a chemat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vaslui pe motiv că ar fi înghiţit pesticid. Ajunşi la faţa locului, medicii au găsit-o pe femeie, dar şi pe concubinul acesteia în stare avansată de ebrietate.

În casă se afla şi fetiţa celor doi, de doar patru ani. Copilul era într-o stare deplorabilă, se vedea cu ochiul liber că este neglijată, era flămândă şi înfrigurată, spun medicii de la ambulanţă. Atât mama cât şi fetiţa de patru ani au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru investigaţii.

Vecinii celor doi cunosc situaţia gravă în care se află fetiţa. Concubinul mamei spune însă că întâmplarea de seara trecută este un caz izolat.

Mama fetiţei îşi cere scuze pentru comportamentul de seara trecută.

Familia Carp este monitorizată de asistenţii sociali ai primăriei Rebricea de mai bine de un an de zile. Şi ei, dar şi vecinii spun că cel mai bun lucru pentru copil este ca acesta să fie luat din familie.

Astăzi, mama dar şi fiica ei urmează să fie externate şi tot astăzi cei de la Protecţia Copilului Vaslui vor decide dacă fetiţa va mai rămâne în familie sau va fi încredinţată unui asistent maternal profesionist.