Copiii bolnavi merită mai multă atenţie

DISTRIBUIȚI

Copiii cu probleme neuropsihomotorii par să fie ultimii pe lista de priorităţi a autorităţilor. Centrul Naţional în care aceştia sunt îngrijiţi are nevoie de ani de zile de mai mult spaţiu. Conducerea unităţii nu cere decât construirea unui etaj în plus, pentru ca şi mai mulţi copii cu probleme grave să beneficieze de terapii moderne. Dorinţa a rămas însă fără răspuns… Asta în timp ce munca doctorilor de aici este apreciată la nivel internaţional. 

Eduard are acum şase ani şi de cinci ani şi jumătate vine la Centrul Naţional de Recuperare Neuropsihomotorie „Dr. Nicolae Robănescu”. Băiatul s-a născut cu probleme mari la coloană şi hidrocefalie. În lipsa acestui centru de stat, părinţii nu şi-ar permite să plătească tratamentele într-o clinică privată.

La Bucureşti, Eduard vine împreună cu mama lui de cinci-şase ori pe an. Fiecare internare durează câte două săptămâni.

Copiii care vin la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie sunt copii cu probleme mari de sănătate.

În ultimii ani spitalul a reuşit să aducă recuperarea celor mici la nivelul progresului mondial, instituţia fiind dotată cu mult peste media europeană.

Anul, mii de copii născuţi cu probleme sau copii care au trecut prin accidente rutiere, ori care au suferit traumatisme grave îşi caută recuperarea la Centrul Robănescu. Instituţia a împlinit zece de când funcţionează ca unitate de sine stătătoare şi nu mai depinde de Spitalul Marie Curie. Mâinile doctorilor de aici au făcut minuni în toţi aceşti ani, dar acum e nevoie de o altă minune pentru ca şi mai mulţi copii să beneficieze de tratamente de ultimă generaţie. E nevoie de construirea a încă un etaj pentru ca şi mai mulţi micuţi cu probleme să-şi găsească alinarea sau de ce nu… vindecarea.