COPII ÎN STARE GRAVĂ

DISTRIBUIȚI

Spitalului Marie Curie din Capitală, trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic se luptă să trăiască. Cel mai mic are opt luni iar boala a debutat săptămâna trecută cu anemie severă şi vărsături. Funcţia renală i-a fost afectată în ultimele 48 de ore, aşa că medicii au decis să îl supună procedurilor de dializă. Un alt băieţel, în vârstă de un an şi patru luni este internat aici de două săptămâni. Analizele au confirmat că şi mama lui a fost contaminată cu E.coli.

Medicii fac eforturi pentru a-i ţine în viaţă.

Sunt încă în curs manifestări neurologice de tip convulsii. Toţi aceşti trei copii au forme severe de sindrom hemolitic uremic. Sursele sunt de fapt reprezentate de produse animale, lapte, carne, dar şi apă, legume, fructe, poate să fie de vină orice produs care creşte pe şi nu în ultimul rând, muştele sunt vectori care pot transporta această bacterie

De la începutul anului şi până acum, 35 de copii au fost diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic. Trei dintre ei au murit în această primăvară din cauza bolii. Medicii îi sfătuiesc pe părinţi să spele fructele şi legumele şi să fiarbă foarte bine laptele şi carnea.