Copacii din parcul central al Timişoarei au fost îmbrăcaţi cu haine groase. Dar n-au rămas multă vreme aşa, pentru că au fost repede dezbrăcaţi de sărmani

DISTRIBUIȚI

Copacii din parcul central al Timişoarei au fost îmbrăcaţi cu haine groase, de cei mai inimoşi tineri din oraş. Dar n-au rămas multă vreme aşa, pentru că au fost repede dezbrăcaţi de sărmani şi… nu numai. Doar săracilor le era destinată îmbrăcămintea, dar câţiva localnici săraci numai cu duhul au profitat de ofertă şi au luat ce li s-a părut mai bun şi mai frumos.

„Acţiunea Te provoc să fii bun, încălzim suflete” a început în jurul prânzului, faţa Monumentului Ostaşului Necunoscut. Zeci de localnici cu suflet mare au venit cu saci plini cu haine şi le-au pus pe bănci sau în copaci. Au adus geci, veste, pulovere, căciuli, mănuşi şi fulare.

În scurt timp au apărut nevoiaşii care şi-au ales ţinutele, în funcţie de mărimi şi de nevoi. Iar cei care au avut nevoie au luat, cu mii de mulţumiri.

Din păcate, s-au servit şi cei cărora nu le-ar fi trebuit, neapărat. De exemplu, această doamnă cu cercei de aur în urechi a căutat şi ea ceva de îmbrăcat.

Campania haine pentru nevoiaşi a apărut pentru prima dată în Bulgaria, iar la noi a fost preluată anul trecut iniţial tot de timişoreni, apoi de ieşeni.