Confruntarea finală Trump-Clinton

DISTRIBUIȚI

A treia şi cea din urmă dezbatere între candidaţii la preşedinţia Statelor Unite a avut loc noaptea trecută la Las Vegas. Donald Trump a făcut din nou valuri, după ce a refuzat să spună dacă va accepta rezultatul scrutinului de pe 8 noiembrie. Hillary Clinton, mai dură decât în precedentele polemici, l-a condamnat pentru afirmaţiile sale periculoase la adresa democraţiei americane, conform cărora alegerile ar fi fraudate.

Nici de data aceasta, cei doi candidaţi nu şi-au dat mâna nici înainte, nici după dezbatere. Unul dintre cele mai discutate momente ale serii a fost răspunsul republicanului la întrebarea – dacă va accepta rezultatul alegerilor.

Dacă Trump nu va accepta rezultatul, atunci acest lucru ar fi o premieră pe scena politică din Statele Unite. În privinţa avorturilor, Clinton a oferit România drept exemplu negativ.

Trump a respins din nou acuzaţiile că ar fi agresat sexual mai multe femei, adăugând că scandalul a fost fabricat de echipa de campanie a lui Clinton. Cei doi s-au şicanat constant în timpul emisiunii.

Hillary Clinton a declarat că va apăra dreptul femeilor de a alege în privinţa propriului corp şi că va lupta astfel încât întreruperile de sarcină să rămână legale în Statele Unite. Ea a oferit exemplul negativ al României comuniste şi al decretului din 1966 ca să sublinieze această problemă.

Candidaţii au discutat şi serios despre problemele stringente ale Statelor Unite. Republicanul a promis să deporteze imigranţii fără acte şi să securizeze frontierele ţării. Iar democrata s-a angajat să susţină drepturile minorităţilor sexuale, să ajute clasa de mijloc şi să lupte pentru egalitatea la locul de muncă pentru femei. Hillary Clinton, care conduce cu un avans considerabil în sondaje, a fost declarată din nou drept câştigătoare şi a acestei dezbateri.