Concurs pentru securitate naţională

DISTRIBUIȚI

Concurs de inovare în securitatea naţională! Pentru prima dată în România, instituţii din domeniul securităţii naţionale – Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, SRI, STS şi SPP  organizează competiţia PatriotFest. Se pot înscrie tinerii români din ţară şi din strănătate care au inventat prototipuri funcţionale în următoarele trei domenii: Securitatea Informaţiei, Inteligenţă Artificială şi Interfaţa om-maşină.

Organizatorii încurajează orice persoană care doreşte să prezintă un prototip funcţional să se înscrie în acest concurs.

Este pentru prima dată în România când instituţii din domeniul Securităţii Naţionale lansează un concurs pentru inovare şi ceea ce este mai important de precizat inovare cu resurse româneşti. Cetăţeni din rom sau din afara ţării se pot înscrie la acest concurs ca să răspundă nevoilor de securitate pe care aceste instituţii le au.

Dar şi celelalte instituţii din domeniul securităţii, SRI, STS, MAI şi SPP  susţin proiectul.

Pasionaţii de tehnologie şi inventică au şansa de a-şi prezenta prototipurile în cadrul primului concurs de acest fel. Perioada de înscriere a proiectelor începe pe 1 decembrie şi se termină pe 15 februarie anul viitor. În intervalul 1-3 martie 2017 va avea loc demonstrarea funcţionalităţii prototipurilor şi evaluarea acestora. Juriul va selecta cele mai atractive propuneri. Peemierea va avea loc pe 6 aprilie 2017.

Toţi participanţii, inclusiv câştigătorii îşi vor păstra dreptul de propietate intelectuală asupra creaţilor. Juriul va fi compus din 3 preşedinţi de comisii câte unul pentru cele trei tematici, iar cunoscutul astronaut român Dumitru Prunariu va fi preşedintele de onoare al PatriotFest.  Proiectul este susţinut şi de Prima TV şi Adevărul.