Cioloş, premier din partea PNL

DISTRIBUIȚI

Dacian Cioloş ar putea rămâne premier şi după alegeri. Primul ministru a fost desemnat candidatul PNL pentru postul de premier, după alegerile parlamentare. Potrivit unor surse, şeful Executivului şi-ar fi dat acceptul. Toate detaliile pe acest subiect le are colegea mea, Diana Dumitraşcu. Bună seara, Diana!

Decizia de a-l desemna pe Dacian Cioloş candidat al PNL pentru postul de premier după alegerile parlamentare a fost votată în unanimitate, în cadrul Biroului Politic Central al partidului. Urmează acum ca în zilele următoare să se întrunească Consiliul naţional al PNL pentru a valida această decizie.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu a reconfirmat faptul că Dacian Cioloş nu se va înscrie în partid, iar acest lucru nu îi încurcă deloc pe liberali. Şi asta pentru că în statutul partidului nu există niciun impediment în a desemna pentru funcţia de prim-ministru o persoană care nu este membră a partidului.

Rămâne de văzut acum cum vor evolua lucrurile. Dacă premierul va accepta şi surse de la Palatul Victoria spun că ar fi acceptat deja, rămâne de văzut dacă Dacian Cioloş se va implica în campania electoral… iar asta e puţin probabil să se întâmple în condiţiile în care Cioloş a spus clar că are un mandat de tehnocrat de îndeplinit şi îl va duce până la capăt. Iar mandatul se încheie în momentul în care următorul Guvern se va instala la Palatul Victoria, iar asta mai devreme de jumătatea lunii decembrie nu are cum să se întâmple.

Alina Gorghiu şi Dacian Cioloş s-au întâlnit azi la Guvern, în jurul prânzului. Se pare că discuţia a avut ca punct central platforma lansată recent de premier, România 100. Este vorba de o platformă de idei, principii şi valori, la lansarea căreia premierul a ţinut să precizeze că, pentrul el, este mai puţin important cine va duce mai departe proiectele începute în mandatul echipei sale. Important este să fie duse mai departe.