Cel puţin şase oameni au murit şi opt au fost răniţi în urma unui atac armat care a vizat o moschee din Quebec. Doi bărbaţi înarmaţi au pătruns în lăcaşul de cult şi au deschis focul

DISTRIBUIȚI

Cel puţin şase oameni au murit şi opt au fost răniţi în urma unui atac armat care a vizat o moschee din Quebec, în Canada. Doi bărbaţi înarmaţi au pătruns în lăcaşul de cult, în timpul rugăciunii de seară, şi au deschis focul. Făptaşii au fost capturaţi de poliţie. Autorităţile au catalogat tragedia drept un „atac terorist”.

Atentatul a avut loc la Centrul Cultural Islamic din Quebec, acolo unde 50 de persoane veniseră ca să se roage. Un suspect a fost arestat la faţa locului şi un altul în apropiere. Cel de-al doilea atacator a fugit la bordul unui vehicul oprit ulterior pe un pod. Presa locală scrie că bărbatul a sunat chiar el la poliţie, ca să se predea. Forţele de ordine au găsit asupra atacatorilor arme automate şi pistoale.

Trupele speciale au intervenit imediat şi au securizat un perimetru în jurul moscheii. Câţiva dintre răniţi se află în stare extrem de gravă la spital. Justin Trudeau, Premierul Canadei, a transmis, pe Twitter, că guvernul său condamnă acest atac terorist asupra musulmanilor, parte integrantă a societăţii din Canada.

Centrul Cultural, cunoscut şi drept „marea moschee din Quebec” a fost vizat în iunie anul trecut de un incident anti-islamic. Un cap de porc a fost lăsat pe treptele moscheii, cu un bilet pe care scria „poftă bună”. Consumul cărnii de porc este interzis în lumea musulmană.