Cel mai mare şi pur diamant din lume a fost vândut la licitaţie pentru o sumă fabuloasă! 34 de milioane de dolari s-au plătit pentru nestemata unică pe glob, descoperită anul trecut în Angola. Suma este una record

DISTRIBUIȚI

Cel mai mare şi pur diamant din lume a fost vândut la licitaţie pentru o sumă fabuloasă! 34 de milioane de dolari s-au plătit pentru nestemata unică pe glob, descoperită anul trecut în Angola. Suma este una record.

Casa Chriestie’s a fost gazda licitaţiei de milioane de seara trecută, în cadrul căreia s-a vândut cel mai mare diamant perfect din lume. Nestemata a fost montată într-un colier cu smaralde şi diamante mai mici. 14 meşteri bijutieri au lucrat peste 1.700 de ore la această bijuterie unică.

Diamantul, extras anul trecut dintr-o mină din Angola, are 163,41 de carate şi nu are nicio imperfecţiune. De aceea şi suma pentru care a fost licitat este una record – aproape 34 de milioane de dolari.

În cadrul aceleiaşi licitaţii s-a vândut, pentru 15 milioane de dolari, „marele mazarin”, diamantul care a făcut parte, timp de două secole, din bijuteriile coroanei Franţei.