Cei care visează să aibă propria afacere vor putea obține un ajutor de 44.000 de euro de la stat. Banii vor putea fi accesaţi prin programul Startup Nation România. Ce condiții trebuie să îndepliniți?

DISTRIBUIȚI

Cine visează să aibă propria afacere, dar n-a aşezat nicio idee pe hârtie, are timp să-şi facă planul până în luna mai, atunci când vor putea obţine până la 44.000 de euro, nerambursabili, din partea statului ca să intre în rândul antreprenorilor. Banii vor putea fi accesaţi prin programul Startup Nation România care a fost aprobat de Guvern. Aflaţi mai multe despre acest program în rubrica „Banii Tăi”.

Cei care vor să devină antreprenori vor putea accesa un ajutor de minimis de cel mult 200.000 de lei.

Domeniile în care antreprenorii îşi pot începe o afacere sunt diverse.

Prima condiţie pentru a putea beneficia de aceşti bani este înfiinţarea firmei după intrarea în vigoare a ordonanţei. Documentul a intrat în vigoare luni, după ce a fost publicat în monitorul oficial. O altă condiţie este ca antreprenorul să aibă cel puţin doi angajaţi, pe o perioadă de 3 ani. În acest fel sunt create locuri de muncă: 20.000 mai exact.

Un program de care era nevoie urgentă, spune ministrul Florin Jianu.

Ultimele statistici arată că mai puţin de 1 din 3 tineri îşi doreşte să devină antreprenor aşa că, românii au nevoie de susţinere şi de încurajări. În prezent se lucrează la normele şi metodologia de aplicare pentru acest program iar toate informaţiile în acest sens vor fi disponibile online. Start-up Nation România reprezintă cea mai mare formă de finanţare din partea statului, de până acum.

Cristina este deja în rândul antreprenorilor. Nu singură ci împreună cu o altă prietenă.

Nu au accesat până acum sprijin din partea statului, dar se gândesc să înceapă acum.

Teama este încă un sentiment care-i domină pe români şi care nu-i lasă pe cei mai mulţi să treacă în rândul antreprenorilor. Mai mult de atât, spune Cristina, nu e deloc uşor să te rupi de stabilitatea dată de salariul fix care vine lună de lună atunci când eşti angajat.