Caz şocant în Ialomiţa. Trei bebeluşi au ajuns la spital în stare extrem de gravă, după ce au fost înfometaţi de bonă. Femeia primea de la părinţii micuţilor, plecaţi în străinătate, câte 500 lei pentru fiecare copil de care ar fi trebuit să aibă grijă. Cu toate astea, bona i-a neglijat. Erau subnutriţi şi sufereau de anemie severă. Medicii s-au îngrozit când i-au văzut

DISTRIBUIȚI

Caz şocant în Ialomiţa. Trei bebeluşi au ajuns la spital în stare extrem de gravă, după ce au fost înfometaţi de bonă. Femeia primea de la părinţii micuţilor, plecaţi în străinătate, câte 500 lei pentru fiecare copil de care ar fi trebuit să aibă grijă. Cu toate astea, bona i-a neglijat. Erau subnutriţi şi sufereau de anemie severă. Medicii s-au îngrozit când i-au văzut. Bebeluşii aveau doar jumătate din greutatea normală pentru vârsta lor. După ce au fost stabilizaţi, micuţii au fost transportaţi la un spital din Capitală.

Descoperirea şocantă a fost făcută de medicii de la spitalul de urgenţă din Slobozia, acolo unde bona a adus doi dintre cei trei copii pe care îi avea în grijă. Concluziile medicilor, care spun că au întâlnit astfel de cazuri doar în manualele de specialitate, au fost incredibile. Cei mici fuseseră înfometaţi de femeia plătită să-i ocrotească.

Medicii au sesizat imediat poliţia şi, în urma verificărilor, oamenii legii au aflat că femeia de 30 de ani mai avea în grijă încă un bebeluş de 8 luni, care era tot subnutrit. Pentru el, dar şi pentru ceilalţi doi nou-născuţi, bona de ocazie primea câte 500 de lei lunar. Nu avea cursuri de specialitate. Cu toate astea, părinţii au avut încredere în ea şi şi-au lăsat pruncii în grija ei.

Bebeluşul de opt luni găsit în casa femeii a fost instituţionalizat în regim de urgenţă. Între timp, medicii din Slobozia au decis să-i transfere pe copiii de două şi patru luni la un spital din Capitală. Cu toţii provin din trei familii diferite din Ţăndărei, iar unul dintre ei este născut în Franţa.

Asistenţii sociali încearcă acum să dea de urma părinţilor. După ce vor fi externaţi, cel mai probabil bebeluşii vor ajunge în grija statului. Bona are şi ea trei copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani.