Câteva spitale din România sunt adevărate focare de infecţie, sunt ca nişte lagăre de condamnare pentru pacienţii care ajung să fie internaţi în ele. Este cazul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, unde pereţii sunt murdari, mobilierul este vechi, iar cearşafurile ţin loc de perdele şi unde, culmea, reprezentanţii spitalului spun că bolnavii nu sunt în pericol

DISTRIBUIȚI

Câteva spitale din România sunt adevărate focare de infecţie, sunt ca nişte lagăre de condamnare pentru pacienţii care ajung să fie internaţi în ele. Este cazul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, unde pereţii sunt murdari, mobilierul este vechi, iar cearşafurile ţin loc de perdele şi unde, culmea, reprezentanţii spitalului spun că bolnavii nu sunt în pericol. Un alt caz este cel de la Secţia Cardiologie a Spitalului Municipal de adulţi Barlad, unde pacienţii stau şi câte doi într-un singur pat.

Fotografiile groazei făcute în Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara arată dezastrul în care sunt nevoiţi să stea pacienţii care au, atenţie, afecţiuni PULMONARE!!! Pereţii sunt scorojiţi de vreme, saltelele de pe paturi sunt murdare şi par mucegăite, cearşafurile sunt rupte, mobilierul este vechi iar calorifere sunt ruginite.

Inspectorii Direcţiei de Sănatate Publică au mers în control şi au anunţat că e nevoie urgentă de reparaţii.

De aproape 50 de ani, la Spitalul de Boli Infecţioase abia daca s-a mai dat o bidinea pe pereţi. Acum doi ani s-au început renovările, dar numai la parter.

 

BÂRLAD

La Secţia Cardiologie a Spitalului Municipal de adulţi Barlad, pacienţii sunt obligaţi să se îngrămădească doi într-un pat, din cauză că nu sunt suficiente locuri.

Conducerea spitalului bârlădean recunoaşte situaţia, dar susţine că este un caz izolat.

Ce este şi mai revoltător este faptul că mai erau paturi libere în secţie, dar la saloanele dedicate femeilor. Consiliul de administraţie al spitalului din Bârlad susţine că medicul care a decis să interneze doi pacienţi într-un singur pat va fi, totuşi, penalizat.