Cât mai durează ploile?

DISTRIBUIȚI

E tot mai limpede că…vine iarna! Deşi abia am scăpat de ploaie, meteorologii vin cu noi informaţii şi anunţă pentru ţara noastră alte ploi, ninsori şi vânt puternic. Iar lunile noiembrie şi decembrie ne aşteaptă cu precipitaţii abundente! Aşadar, e timpul să scoatem din nou umbrelele şi hainele groase, căci se anunţă un nou val de vreme rece.

Vremea urâtă continuă să îşi facă apariţia, iar meteorologii anunţă cantităţi însemnate de precipitaţii în întreaga ţară.

Ba mai mult, revin şi ninsorile care vor face ca în zonele montane să se aşeze un strat nou de zăpadă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineaţă o avertizare de vreme rea valabilă până mânine, iar în acest interval sunt aşteptate ploi şi intensificări ale vântului.

Aşadar, în perioada imediat următoare, cea mai bună prietenă a românilor va fi din nou…umbrela.

Totuşi, de această dată ploile nu vor avea intensitatea celor de săptămâna trecută, care au făcut ravagii în multe zone din ţară. Vântul, în schimb, va fi chiar mai puternic.

În Constanţa, spre exemplu, Portul Midia a fost deja închis. Traficul maritim, dar şi cel fluvial a fost oprit, iar în zonă rafalele de vânt foarte puternice au împiedicat desfăşurarea oricărei operaţiuni. La ce să ne aşteptăm de la zilele următoare?

Şi nici în lunile ce urmează nu vom scăpa de ploaie. Temperaturile scăzute şi precipitaţiile vor pune stăpânire pe ţara noastră o lungă perioadă.

Din acest punct de vedere, meteorologii anunţă că octombrie a înregistrat deja primele recorduri.

Cât despre temperaturi, se pare că acestea se vor menţine scăzute. Anul acesta, luna octombrie a fost mai rece decât de obicei, iar oamenii au resimţit acest lucru şi au început deja să se pregătească pentru anotimpul rece.

Poliţia Română recomandă folosirea anvelopelor de iarnă încă de pe acum, pentru că legislaţia nu ţine cont de data calendaristică, ci de starea drumului acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei. Şoferii care sunt depistaţi fără cauciucuri de iarnă în aceste condiţii, riscă să fie sancţionaţi cu o amendă de până la 2500 lei.