Carambol pe Valea Oltului

DISTRIBUIȚI

Accident în lanţ pe Valea Oltului, în această dimineaţă. În carambol au fost implicate şapte autoturisme, printre care un tir şi un autocar cu 19 persoane, care se deplasa spre Geneva. Vinovat de producerea coliziunii este şoferul tirului, care, din primele informaţii, ar fi adormit la volan şi a lovit maşinile din faţa sa, care staţionau regulamentar în coloană. În urma impactului violent, doi oameni au fost răniţi. 

Accidentul a avut loc pe DN 7, între localităţile Brezoi şi Călimăneşti, în apropierea Viaductului Cârligu Mic. Pentru ca în zonă se execută lucrări de reabilitare, conducătorii auto sunt obligaţi să staţioneze în coloană, la semafor. Şoferul tirului nu a mai apucat să frâneze şi a lovit puternic, din spate, un autocar care a ricoşat, la rândul lui, în alte cinci maşini aflate în coloană. 

In urma impactului, două persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre şoferul autocamionului care a provocat accidentul şi unul dintre conducătorii autocarului, care se odihnea pe bancheta din spate a maşinii. 

Traficul rutier a fost blocat pe Valea Oltului aproximativ două ore, timp în care, pe DN 7 s-au format cozi kilometrice. Românii aflaţi în autocarul care se deplasa spre Geneva au fost transferaţi într-un alt autoturism.