CAPITALA, SCHIMBĂRI MAJORE

DISTRIBUIȚI

Bucureştiul va intra într-o perioadă de schimbări majore. Mai multe proiecte au fost votate deja de consilierii generali. Înfiinţarea unui SRL pentru construcţia de locuinţe sociale şi a unei administraţii municipale pentru clădirile cu risc seismic. Şi viaţa culturală a Bucureştiului va fi îmbunătăţită. Vor fi construite 5 teatre noi, în cartierele în care este nevoie şi vor fi angajaţi 100 de actori. Cât despre eternul scandal Radet – Elcen şi despre somaţiile că vom rămâne fără apă caldă, tot mai dese în ultima perioadă, primăria dă asigurări că după ce Tribunalul va admite cererile de intrare în insolvenţă pentru cele două companii de stat, lucrurile vor intra pe un făgaş normal.

A fi sau a nu fi apă caldă în Bucureşti. Este întrebarea la care a răspuns astăzi primarul general al Capitalei la Adevărul Live. 

Iar pe viitor, scandalul care se perpetuează în ultimii ani, între Radet şi Elcen, din cauza datoriilor, ar putea să dispară complet. Asta pentru că primăria vrea să construiască noi cet – uri.

Capitala are însă şi alte probleme ce trebuie rezolvate. Tinerii îşi cumpără cu greu o locuinţă iar familiile sărace nu şi-o permit toată viaţa. În acest sens, săptămâna trecută consilierii generali au votat un proiect care presupune înfiinţarea unei firme a primăriei care să construiască locuinţe la jumătate din preţul pieţei.

Şi clădirile cu bulină roşie din Capitală sunt, de asemenea, o sursă permanentă de îngrijorare.

Astfel, Consiliul General al Primăriei a votat înfiinţarea Administraţiei Municipale pentru clădirile cu risc seismic, ce se va ocupa în permanenţă de consolidarea acestor construcţii. Din cele 800 de clădiri cu risc seismic din Capitală, 183 sunt pericol public şi alte 173 sunt încadrate în categoria I de risc seismic.

Şi viaţa culturală bucureşteană intră într-o perioadă de schimbări. Primăria a aprobat printr-o hotărâre de Consiliu General revizuirea organigramelor tuturor teatrelor din Capitală.

În plus, cultura va deveni mai accesibilă şi pentru persoanele defavorizate, astfel încât să fie redus dezechilibrul dintre centru şi periferie.

Domeniul achiziţiilor publice la primărie este în schimbare încă din mai de când a intrat în vigoare noua lege a achiziţiilor, ne asigură cei responsabili cu acest sector.

Tot în domeniul cheltuirii banilor publici şi în contextul recentului scandal al dezinfectanţilor, astăzi a fost aprobat un ordin comun prin care se stabileşte documentaţia standardizată pentru achiziţia de biocide.