CALENDAR PENTRU BREXIT

DISTRIBUIȚI

Premierul britanic Theresa May a declarat că sfârşitul lunii martie, anul viitor este momentul în care va activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona şi astfel Marea Britanie va începe efectiv procedurile de ieşire din Uniunea Europeană. Aceasta va fi prima etapă pentru a face din Marea Britanie o ţară suverană si independentă din nou, a mai declarat prim ministrul.

Prezentă la congresul anual al Partidului Conservator, premierul Theresa May a declarat că discuţiile cu mediul de afaceri au fost demarate deja pentru a găsi cele mai bune soluţii ce vor fi aplicate după ieşirea Marii Britanii din spaţiul comunitar. În plus, politicianul speră ca despărţirea de Uniunea Europeană să decurgă fără obstacole sau dificultăţi 

De asemenea ,  May a spus într-un interviu acordat publicaţiei Sunday Times, ca vrea sa propuna Parlamentului să abroge actul de aderare a tarii sale la Uniunea Europeană, semnat în 1972. Acest lucru se va întâmpla cu ocazia discursului reginei Elisabeta a doua, în aprilie sau mai 2017, însă abrogarea este efectivă în momentul ieşirii oficiale a Marii Britanii din blocul comunitar. În plus, premierul britanic a dat asigurări că nu vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate, pentru că acestea ar însemna un prilej de instabilitate . Britanicii au fost chemaţi la urne , în luna iunie a acestui an, într-un referendum prin care au decis ca ţara lor să părăsească Uniunea Europeană.