CĂLĂTORIE ÎN TIMP, LA SEVERIN

DISTRIBUIȚI

Domniţe, cavaleri, luptători, meşteşugari, trubaduri – cu toţii şi-au dat întâlnire la festivalul medieval dal Cetăţii Severinului, ce are loc în acest sfârşit de săptămână. Dacă nu v-aţi făcut planuri, vă invităm la o incursiune în timp, unde vă aşteaptă concerte, spectacole, ateliere meşteşugăreşti şi demonstraţii de luptă.

O excursie în istorie, cu lupte, dansuri, meşteşuguri. le găsiţi pe toate la Drobeta Turnu Severin, acolo unde a început festivalul medieval. Şi unde, se pot afla tainele celei mai sofisticate etape a metalurgiei.

Întâi de toate, focul a însemnat renunţarea la hrana crudă. Tot de foc s-au folosit strămoşii noştri şi când au creat primele bijuterii. Am mai cucerit teritorii şi am schimbat destine în timpul războaielor, folosind arme de foc. Toată istoria focului poate fi redescoperită acum, la Severin.

Cei care caută, însă, acţiune, de acţiune au parte. Luptele medievale pe pod sau cu artilerie sunt printre principalele atracţii ale Festivalului Medieval.

V-aţi gândit vreodată cât de greu este să tragi cu arcul? Tot pe meleagurile olteneşti puteţi afla răspunsul. Cunoscătorii spun că este nevoie de cel puţin doisprezece ani, în timp ce, cu puşca, am putea învăţa şi în zece minute.

Tibor a venit tocmai din Hunedoara, cu o pasăre de pradă pe braţ, să ne arate preferinţele strămoşilor în materie de vănâtoare.

Pentru doamnele pasionate de gătit, organizatorii au creat un loc special: bucătăria medievală.

Festivalul Medieval al Cetăţii Severinului se încheie mâine, cu o serie de competiţii şi cu un program de dans medieval.